sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kysymyksiä

Jos haluatte kysyä mielipiteitäni, tai herättää keskustelua jostain varautumiseen liityvästä aiheesta, niin laittakaa kommentteja tulemaan. Sen jälkeen on helpompi kirjoittaa uusia juttuja toiveiden tai kommenttien perusteella. Vuorovaikutus antaa mahdollisuuden käsitellä asiaa laajemmin toiveet huomioon ottaen.

Varaudu?

Mitä ihmettä sekin tarkoittaa? Pitäisikö varautua sähköisesti plussaksi tai miinukseksi vai mitä? Ei. Varautuminen tarkoittaa laajemmin ajateltua survivalismia tai preppausta. Varautuminen ei tarkoita pelkästään hengissäpysymistä ja siihen liittyviä taitoja, vaan se käsittää koko elämän kirjon arkipäiväisistä tilanteista aina kuvitteellisiin maailmanlopun skenaarioihin.

Miksi ihmeessä pitäisi varautua?

No siksi, että on suorastaan tyhmää jättää varautumatta. Mitä teet jos sähkön, veden tai lämmönjakelu pettää? Tai olet liikkeellä autollasi hieman syrjäisemmillä teillä ja autosi hajoaa. Jos et ole varautunut millään tavalla, sinulle tulee hyvin äkkiä ongelmia eteesi. Näitä ongelmatilanteita, tai oikeastaan riskejä, on maailma pullollaan, mutta silti me porskuttelemme eteenpäin. Kun jotain sattuu, niin ne jotka ovat ajatelleet asioita etukäteen ovat muita paremmassa asemassa. Heillä ei mene aika taivasteluun, vaan he voivat toimia tilanteen vaatimalla tavalla.

Nykyisin elämme varsinkin kaupungeissa siinä harhauskossa, että kaikki toimii aina kuten pitääkin. Kaupassa voi käydä milloin huvittaa ja aina on kaikkea tarjolla. Kuitenkin jo lyhytkin sähkökatkos aiheuttaa mielipahaa ja vaikeuttaa elämää. Entä jos sähköt ovatkin pitemmän aikaa poissa - vaikkapa muutaman päivän? Silloin ongelmat alkavat kasaantua välittömästi.

Tämän blogin aihepiiri liittyy läheisesti kirjaan: