lauantai 5. marraskuuta 2011

EDC - sinullakin on jo sellainen!

Joka päivä kotoa lähtiessäsi otat mukaan avaimet, kännykän, lompakon ja muuta tavaraa, mitä tarvitset päivän aikana. Periaatteessa tämä on jo EDC (= every day carry), eli päivittäin mukana kuljetettavat tavarat. Olet tehnyt tätä varautumista tiedostamattasi jo ties kuinka kauan. Ero survivalistiin tulee siinä, ettet ole tietoisesti ajatellut sitä, mitä kaikkea kannat mukanasi. Survivalisti tai varautuja ottaa mukaan jotain vielä varmuuden vuoksi, sillä koskaan ei tiedä mitä yllätyksiä päivä tuo tullessaan.EDC kulkee mukana joko vaatetuksen mukana tai pienessä laukussa tai repussa. Olennaista on, että EDC:ssä on juuri sellaisia tavaroita kuin itse tarvitsee. EDC on pakkaus, joka muuntuu aina tarpeen mukaan. Olennaista on se, että sisältö on mietitty ja räätälöity itselle sopivaksi omiin arkiympyröihin.

Varautuja valitsee itselleen käytännölliset ja kestävät vaatteet, jos ei joudu työn tai muun syyn takia pukeutumaan tietyllä tavalla. Osa suosii retkeilyyn suunniteltuja vaatteita tai armeijan ylijäämää. Olennaista on kuitenkin se, että vaatteilla ja muulla mukana kulkevalla varustuksella pärjää vuodenajan mukaisissa olosuhteissa tarvittaessa vaikka maastossa. Myös kengät, päähineet ja käsineet valitaan samoilla kriteereillä. Mukana kulkee usein myös reppu tai laukku.

Oheinen lista antaa vinkkejä siitä, mitä kaikkea voi tarvita päivän aikana. Jokainen muokkaa EDC:n mieleisekseen ja omiin tarpeisiin sopivaksi.


EDC

           Sveitsin armeijan linkkuveitsi tai vastaava (mukana myös pinsetit ja sakset)
           Nenäliinoja
           Ompeluvälinepakkaus, jossa neula, lankaa ja hakaneuloja
           Tulitikut tai sytytin, mielellään vesitiiviisti pakattuna
           Juomapullo
           Pientä naposteltavaa (suklaapatukka, hedelmiä tms.)
           Pieni led-valaisin esimerkiksi avaimenperässä
           Lompakko, jossa myös käteistä rahaa
           Matkapuhelin
           Ensiapupakkaus: laastaria tai haavateippiä, puhdistustyynyjä, omat lääkkeet
           Kynä ja paperia
           Näkyvillä tieto pitkäaikaissairaudesta, kuten SOS-ranneke tai -kaulakoru, diabetes- tai epilepsiatunnus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti